Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Obama λαμβάνει 400.000 για μία ομιλία του, αλλά πληρώνει φόρο 180.000 δολάρια!

Ο Obama λαμβάνει 400.000 για μία ομιλία του, αλλά πληρώνει φόρο 180.000 δολάρια!
Ο κ. Obama και η σύζυγός τους υπάγονται στην υψηλότερη κλίμακα εισοδήματος και ως εκ τούτου, κάθε επιπλέον δολάριο υπόκειται σε συνδυασμένο φορολογικό συντελεστή 45%
Τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύ λόγος για τα ασύλληπτα ποσά που λαμβάνει ο Barack Obama, ένας από τους πιο δημοφιλείς Προέδρους των Η.Π.Α., για τις ομιλίες του.
Σε μερικές περιπτώσεις το ποσό φτάνει ακόμα και τα 400.000 δολάρια, ένα ποσό σίγουρα αδιανόητο, παρά την προσωπικότητα του τέως Προέδρου και την υπερβάλλουσα ζήτηση από το κοινό.
Ωστόσο, ο Δημοκρατικός Πρόεδρος καταλήγει με πολύ λιγότερα χρήματα «στο χέρι», λόγω του υψηλότατου φορολογικού συντελεστή.
Όπως επισημαίνει το MarketWatch, ο κ. Obama και η σύζυγός του Michele δηλώνουν κάτοικοι Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να φορολογούνται με συντελεστή 8,95%, ενώ τους επιβάλλεται ο συντελεστής του 39,6% που είναι κατά πολύ υψηλότερος ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής.
Επίσης, ο κ. Obama και η σύζυγός τους υπάγονται στην υψηλότερη κλίμακα εισοδήματος και ως εκ τούτου, κάθε επιπλέον δολάριο υπόκειται σε συνδυασμένο φορολογικό συντελεστή 45%.
Ως αποτέλεσα, το ποσό του φόρου αγγίζει τα περίπου 180.000 δολάρια!
«(Το ποσό) Όμως και πάλι δεν είναι κακό», σχολιάζει όλο νόημα το MarketWatch…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης