Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 52,7 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 52,7 μονάδες ο PMI
Ο τελικός δείκτης των νέων παραγγελιών ενισχύθηκε περαιτέρω στις 53,3 μονάδες
Με ισχυρότερους ρυθμούς επεκτάθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, δεχόμενος ώθηση κυρίως από την άνοδο των νέων παραγγελιών που αφορούν την εξαγωγές της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, έναντι 52,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο ήταν ελαφρώς κατώτερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 52,8 μονάδες.
Παράλληλα, ο τελικός δείκτης στις νέες παραγγελίες που αφορούν τις εξαγωγές ενισχύθηκε περαιτέρω στις 53,3 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω αυξημένης ζήτησης στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Τα εν λόγω στοιχεία θεωρήθηκαν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η οποία έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει τον πληθωρισμό στο 2%, την ίδια στιγμή που οι τιμές καταναλωτή τον προηγούμενο μήνα παρέμειναν επίσης σε θετικό έδαφος.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο του 2017 αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 51,2 μονάδες, καταγράφοντας υψηλά σχεδόν δυόμιση ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης