Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το Μεξικό ζητά διατήρηση της NAFTA και τη δημιουργία βιομηχανικής υπερδύναμης ενάντια στην Κίνα

FT: Το Μεξικό ζητά διατήρηση της NAFTA και τη δημιουργία βιομηχανικής υπερδύναμης ενάντια στην Κίνα
ΗΠΑ , Μεξικό και Καναδάς μπορούν να δημιουργήσουν έναν τεράστιο ανταγωνισμό απέναντι στον βιομηχανικό τομέα της Κίνας με φτηνά εργατικά  
Μετά τις απειλές Trump ότι «είναι έτοιμος να διαλύσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου των βορειοαμερικανικών κρατών (NAFTA), στην περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης της» το Μεξικό ζητά από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει τη NAFTA για να δημιουργήσει μια βιομηχανική υπερδύναμη στα σύνορα των δύο χωρών.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο μεξικανός υπουργός οικονομικών Ildefonso Guajardo, δήλωσε σε συνέντευξη του πως «θα μπορούσε να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά ώστε να δημιουργηθεί ένας τεράστιος ανταγωνισμός απέναντι στον βιομηχανικό τομέα της Κίνας».
Αυτό που στην ουσία προσφέρει ο μεξικανός υπουργός είναι τα φτηνά εργαστικά χέρια των μεξικανών που θα δώσει ώθηση στην ανερικανοκαναδικήξ βιομηχανία, που θα αποτελέσει και το βασικό χρηματοδότη.
«Ο Μεξικανός υπουργός τόνισε ακόμη ότι «η NAFTA είναι χρήσιμη και για τις τρεις πλευρές (χώρες) αλλά περισσότερο για τις ΗΠΑ καθώς θα μπορούσε να δώσει στον πρόεδρο Trump μια γρήγορη νίκη στον τομέα του εμπορίου».
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ότι θέλει να τερματίσει τη συμφωνία με το Μεξικό και τον Καναδά εάν δεν καταφέρει να την επαναδιαπραγματευθεί.
Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε το Σάββατο, ο πρόεδρος Trump έδωσε εντολή στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να διεξάγει μια μελέτη για τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης