Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Ο Πάπας θέλει να συναντηθεί με τον Trump για το θέμα της Βόρειας Κορέας

Skynews: Ο Πάπας θέλει να συναντηθεί με τον Trump για το θέμα της Βόρειας Κορέας
"Ζητάω και θα ζητάω από όλους τους ηγέτες να συνεργαστούν για να βρουν μία λύση στα προβλήματα, μέσω της διπλωματικής οδού" ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από μία τρίτη (ουδέτερη) χώρα, όπως η Νορβηγία να μεσολαβήσει στη διαμάχη των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, διότι η κατάσταση έχει γίνει έκρυθμη, όπως γράφει το Skynews.
Mιλώντας κατά την αναχώρησή του από το Κάιρο, ο Πάπας προειδοποίησε ότι ένα καλό κομμάτι της ανθρωπότητας θα καταστρεφόταν σε περίπτωση πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες.
"Ζητάω και θα ζητάω από όλους τους ηγέτες να συνεργαστούν για να βρουν μία λύση στα προβλήματα, μέσω της διπλωματικής οδού" ανέφερε ο Πάπας και πρόσθεσε ότι "υπάρχουν πολλοί που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του μεσολαβητή, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία".
Η Νορβηγία είχε κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη τη δεκαετία του 1990 με τις Συμφωνίες του Όσλο.
Ο Πάπας ζήτησε επίσης από τον ΟΗΕ να επιβεβαιώσει την ικανότητά του να επιληφθεί καταστάσεων, λέγοντας ότι αυτή έχει ξεθωριάσει.
Πρόσθεσε επίσης ότι επιθυμεί να συναντήσει τον Donald Trump όταν θα επισκεφτεί την Ευρώπη τον προσεχή μήνα, αλλά δεν είναι ενήμερος αν και πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ζητήσει κάτι τέτοιο.
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μία τρίτη βαλλιστική δοκιμή μέσα σε λίγες εβδομάδες, κάνοντας τον Trump να δηλώσει ότι "δεν σεβάστηκε την Κίνα".
Ο Trump είπε ακόμα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για μία μεγάλη σύγκρουση, διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί διπλωματική λύση.
Αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε ότι "αυτό το ερώτημα για τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας υπάρχει εδώ και έναν χρόνο, όμως η κατάσταση έχει γίνει πλέον έκρυθμη , καθώς μιλάμε για το μέλλον της ανθρωπότητας".
Και ο ανώτερος θρησκευτικός ηγέτης της καθολικής εκκλησίας εξήγησε ότι "ένας εκτεταμένος πόλεμος σήμερα θα καταστρέψει αν όχι τη μισή ανθρωπότητα, σίγουρα ένα καλό κομμάτι της, τον πολιτισμό της, τα πάντα, θα είναι φρικτό και η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να το αντέξει.

www.bankingnewws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης