Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές στην Γαλλία - Ζωτικής σημασίας το δίδυμο που θα περάσει στο β΄ γύρο

Guardian: Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές στην Γαλλία - Ζωτικής σημασίας το δίδυμο που θα περάσει στο β΄ γύρο
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι η προσέλευση κατά το μεσημέρι ήταν 28,54%, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία το 2012
Πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται στην γαλλία για τον Πρόεδρο αλλά το ενδιαφέρον προφανώς εστιάζεται στο δίδυμο που θα περάσει στον δεύτερο γύρο αναφέρει η Βρετανική Guardian.
Οι δύο από τους 11 υποψηφίους του πρώτου γύρου θα περάσουν στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου για να αποφασίσουν τον επόμενο πρόεδρο μετά από μια τεταμένη και σφιχτή εκλογή που κυριαρχείται από την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, τη μετανάστευση και την εθνική ταυτότητα.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι η προσέλευση κατά το μεσημέρι ήταν 28,54%, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία το 2012 και το ιστορικό χαμηλό 21,4% το 2002, όταν είχε εμφανιστεί δυναμικά στο προσκήνιο ο Jean-Marie Le Pen.
Οι αναλυτές δήλωσαν ότι το επίπεδο αποχής θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην νέα εκλογική διαδικασία.
Εάν περάσει το δίδυμο Le Pen με Macron υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει ο Macron καθώς θα τον στηρίξουν η πλειοψηφία των γάλλων ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο.
Εάν όμως δεν περάσει ο Macron και περάσει η Le Pen τότε εμφανίζει μεγάλες πιθανότητες νίκης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης