Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Θα αποδείξουμε ότι ο Assad βρισκόταν πίσω από την επίθεση με χημικά στη Συρία

Γαλλία: Θα αποδείξουμε ότι ο Assad βρισκόταν πίσω από την επίθεση με χημικά στη Συρία
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jean-Marc Ayrault, τόνισε ότι η χώρα του θα προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία "εντός των επόμενων ημερών"
Την πεποίθησή του ότι εντός ολίγων ημερών η Γαλλία θα παράσχει αποδεικτικά στοιχεία ότι το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ, εξέφρασε σήμερα (20/4) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jean-Marc Ayrault, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Ayrault για το εν λόγω γεγονός, "θα παράσχουμε αποδείξεις ότι το συριακό καθεστώς όντως οργάνωσε και πραγματοποίησε αυτές τις επιθέσεις με χαμηικά όπλα", οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 80 αμάχους, ανάμεσά τους και 30 παιδιά.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία ανάλυση της επίθεσης, υπογραμμίζοντας ότι "σε λίγες ημέρες θα βρίσκομαι σε θέση να προσκομίσω τις αποδείξεις".
Τόσο το συριακό καθεστώς, όσο και η πλευρά της Ρωσίας, αρνούνται τις κατηγορίες της Δύσης περί ανάμειξης του Assad στην εν λόγω επίθεση, με τον ίδιο το σύρο πρόεδρο μάλιστα να δηλώνει πρόσφατα ότι πολλά από τα βίντεο που κυκλοφορούν "είναι ψεύτικα".
Ωστόσο, τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν έχουν απευθύνει κοινή έκκληση για μία νέα "πλήρη και διεξοδική έρευνα" για την επίθεση, καθώς η Μόσχα δε δέχεται το αρχικό πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Σημειώνεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του Οργανισμού κάνουν λόγο για χρήση του τοξικού αερίου σαρίν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης