Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Βενεζουέλα - Τρεις νεκροί στη μεγάλη διαδήλωση κατά του Maduro

Χάος στη Βενεζουέλα - Τρεις νεκροί στη μεγάλη διαδήλωση κατά του Maduro
Όλες οι πορείες μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει σε  συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας
(upd) Τρεις φοιτητές είναι τα νέα θύματα των νέων μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα εναντίον του προέδρου Nicolas Maduro,
 Ένας νεαρός άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης χθες (19/4/2017) στο Καράκας και έχει πεθάνει σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.
Επίσης τη ζωή της έχασε νεαρή κοπέλα και ένας στρατιώτης της εθνοφρουράς.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν την είδηση. 
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καλεί σε νέες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο σήμερα, την επομένη των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τις οποίες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους τριάντα συνελήφθησαν.
«Αύριο την ίδια ώρα, καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να κινητοποιηθεί», δήλωσε στο τέλος της χθεσινής ημέρας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενωσης, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Σε διάστημα τριών εβδομάδων, οκτώ διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και 500 έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal στην χώρα που ζει μία σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση και όπου η αντιπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου από το τέλος του 2015, επιδιώκει την πρόωρη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έλαβαν μέρος στην χθεσινή πορεία στο Καράκας και σε πολλές άλλες πόλεις της Βενεζουέλας.
Να σημειωθεί ότι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξελίσσονται στη Βενεζουέλα από τα τέλη Μαρτίου του 2017, οπότε και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανέλαβε τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ενέργεια η οποία χαρακτηρίστηκε ως πραξικόπημα από την αντιπολίτευση.
Όλες οι πορείες μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει σε  συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας
Στο αποκορύφωμα ενός δεκαπενθημέρου βίαιων διαδηλώσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά έξι άνθρωποι, η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή εκλογών.
Ο Maduro από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι διαδηλώσεις έχουν στόχο να υποδαυλίσουν τη βία και να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.
Επίσης  επισημαίνει ότι, οι εν λόγω οι διαμαρτυρίες μοιάζουν με εκείνες του 2002, που οδήγησαν  σε ένα σύντομο πραξικόπημα κατά του προκατόχου του Hugo  Chavez.
Αυτό το πραξικόπημα, προκάλεσε μία ευρεία εκκαθάριση των ενόπλων δυνάμεων που τώρα διακηρύττουν την υποστήριξή τους στον Maduro.

www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης