Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αύξηση +11% στις πωλήσεις νέων οχημάτων τον Μάρτιο 2017 - Στα 1,89 εκατ. οχήματα

Ευρωζώνη: Αύξηση +11% στις πωλήσεις νέων οχημάτων τον Μάρτιο 2017 - Στα 1,89 εκατ. οχήματα
Οι πωλήσεις στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την εποχή προ κρίσης
Σημαντική άνοδος κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/4) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, καθώς όλες οι μεγάλες μάρκες κατέγραψαν σταθερή αύξηση.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ ενισχύθηκε κατά +11%, στα 1,89 εκατ. οχήματα, καταγράφοντας τον ισχυρότερο Μάρτιο όλων των εποχών για τον κλάδο.
Μάλιστα, οι πωλήσεις στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την εποχή προ κρίσης, την οποία ακολούθησε μετά μία εποχή ασθενούς ζήτησης.
Σύμφωνα με την ΕΕΚΑ, σημαντικό ρόλο στην εν λόγω άνοδο διαδραμάτισε και το γεγονός ότι οι διακοπές του Πάσχα των καθολικών πέρσυ ήταν τον Μάρτιο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μία αδράνεια στην αγορά οχημάτων.
Επιπλέον, σημαντική ήταν και η άνοδος και στο σύνολο των χωρών της ΕΕ και των μελών της Ευρπωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών, όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν επίσης κατά +11%, στα 1,94 εκατ. οχήματα συνολικά.
Μεταξύ των χωρών, η σημαντικότερη αύξηση καταγράφηκε στην Ιταλία (+18%) με τη Γερμανία να καταγράφει επίσης ισχυρή άνοδο (+11%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης