Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τι ώθησε την May να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία για τις 8/6/ 2017 - Ποιο είναι το μεγάλο δέλεαρ

tags :
Bloomberg: Τι ώθησε την May να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία για τις 8/6/ 2017 - Ποιο είναι το μεγάλο δέλεαρ
Η May θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά απρόσκοπτα μέχρι και το 2019 αλλά ο πειρασμός ήταν μεγάλος
Εντυπωσιακό ρίσκο αναλαμβάνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου 2017 με στόχο να προσέλθει ενισχυμένη και με νωπή λαϊκή εντολή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, επισημαίνει το Bloomberg.     
Πρόκειται για μία σημαντική μεταστροφή της θέσης της, όταν με την ενεργοποίηση του Brexit στις 29 Μαρτίου 2017, διακήρυττε, πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στα σχέδιά της,παρατηρεί το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε, πως έλαβε την απόφασή της για τις εκλογές κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Ουαλία, πριν από το Πάσχα.
Η May θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά απρόσκοπτα μέχρι και το 2019 αλλά ο πειρασμός ήταν μεγάλος λόγω των δημοσκοπήσεων, που τη φέρουν να προηγείται με 20 μονάδες των Εργατικών, επισημαίνει το Bloomberg.
Η αδυναμία του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, των Εργατικών, είναι που κάνει αυτές τις εκλογές τόσο δελεαστικές για τη May, προσθέτει το Bloomberg.
Θα μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να επιτύχει συντριπτική νίκη σε βάρος των Εργατικών του Jeremy Corbyn και να προκύψει ένα Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία Συντηρητικών βουλευτών, οι οποίοι θα στηρίζουν τους χειρισμούς της για το Brexit.
Εξάλλου πρόσφατη έρευνα κατέδειξε, πως το 55% των  Βρετανών στηρίζουν τους χειρισμούς της May για την έξοδο από την ΕΕ.
Έτσι θα μπορέσει να εδραιώσει την εξουσία της και να έχει τα «χέρια λυμένα» στις συζητήσεις για το Brexit, σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος – αν και όχι αποτρεπτικός για μία τέτοια απόφαση- προέρχεται από ψηφοφόρους, που μετάνιωσαν για την ψήφο τους στο δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ.
Η αγορά πάντως αντέδρασε θετικά στις πρόωρες εκλογές με τη στερλίνα να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Φεβρουαρίου 2017.  
Η May, πέραν της σημαντικής δημοσκοπικής διαφοράς από τους  Εργατικούς, με μία εκλογική νίκη της θα μπορέσει να ενισχύσει τη θέση της στο κόμμα των Συντηρητικών και να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις, εάν απαιτηθούν στις διαπραγματεύσεις με τη ΕΕ για το Brexit.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης