Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Αμετάβλητες παρέμειναν οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ - Στο +2,3% το 2017

tags :
ΔΝΤ: Αμετάβλητες παρέμειναν οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ - Στο +2,3% το 2017
Το Ταμείο εκτιμά ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το 2018 θα διαμορφωθεί στο 2,5%
Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη έκθεση που είχει δημοσιεύσει στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το αμερικανό ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,3% έναντι ανάπτυξης 1,6% το προηγούμενο έτος, ενώ σε ότι αφορά το 2018 η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,5%.
Ωστόσο, το Ταμείο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις αλλαγές στην εσωτερική πολιτική της χώρας, καθώς και την στροφή προς τον προστατευτισμό, ο οποίος μπορεί να περιορίσει τις διασυνοριακές επενδύσεις.
Παράλληλα, το ΔΝΤ τόνισε εάν η Federal Reserve αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκιά της με ταχύτερο ρυθμό, θα υπάρξει μία απότομη ανατίμηση του δολαρίου, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει τις αναδυόμενες οικονομίες.
Επιπλέον, το ίδρυμα που εδρεύει στην Ουάσινγκτον εξέφρασε τις ανησυχίες του απέναντι στην επιθυμία του προέδρου Donald Trump να χαλαρώσει του δημοσιονομικούς κανονισμούς. γεγονός που θα μπορούσει να αυξήσει την πιθανότητα νέων οικονομικών κρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης