Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο μετά το δημοψήφισμα

ΗΠΑ: Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο μετά το δημοψήφισμα
Με ανακοίνωσή του, το State Department καλεί τους ψηφοφόρους και τα κόμματα της Τουρκίας να εργαστούν από κοινού για το μέλλον της χώρας
Στην κοινή προσπάθεια που οφείλουν να καταβάλουν ο τουρκικός λαός και τα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να εργασούν για το κοινό τους μέλλον αναφέρθηκε το State Department, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στον απόηχο του δημψηφίσματος της Κυριακής (16/4).
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Mark Toner, "ενθραρρύνουμε τους ψηφοφόρους και τα κόμματα και από τις δύο πλευρές να επικεντρωθούν στην κοινή συνεργασία για το μέλλον της Τουρκίας και στη διατήρηση ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου", προσθέτοντας ότι "οι δημοκρατίες αποκτούν δύναμη μέσω του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων, ιδίως όσον αφορά δύσκολα θέματα".
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ "παραμένουν δεσμευμένες στην ενίσχυση των διμερών σχέσεών μας και συνεχίζουν να στηρίζουν τη δημοκρατική ανάπτυξη της Τουρκίας, στην οποία η δέσμευση για το κράτος δικαίου και τα ποικίλα και ελεύθερα μέσα ενημέρωσης παραμένει ουσιώδης".
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι δίνει προσοχή στις ανησυχίες που διατύπωσαν Ευρωπαίοι παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Τουρκία και ανυπομονεί για την τελική έκθεσή τους.
Σε μια πρώτη εκτίμηση, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE ) αναφέρει ότι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου δεν ανταποκρίθηκε στις δημοκρατικές νόρμες.
«Ανυπομονούμε για την τελική έκθεση του OSCE, η οποία, όπως καταλαβαίνουμε, θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες» να ολοκληρωθεί, είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος Tύπου MarcToner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης