Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Η επιλογή στις γαλλικές εκλογές είναι μεταξύ της «άγριας παγκοσμιοποίησης» και του «πατριωτισμού»

tags :
Le Pen: Η επιλογή στις γαλλικές εκλογές είναι μεταξύ της «άγριας παγκοσμιοποίησης» και του «πατριωτισμού»
Έξι μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (23/4/2017) η Le Pen ζήτησε τη στήριξη των  Γάλλων ψηφοφόρων


Κάλεσμα συσπείρωσης από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen.
Έξι μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (23/4/2017) η Le Pen ζήτησε τη στήριξη των  Γάλλων ψηφοφόρων μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παρίσι, στις πιο απρόβλεπτες και πιθανώς καθοριστικές εκλογικές διαδικασίες στην Τουρκία.
Θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών κατά την ίδια, η Le Pen έκανε λόγο για μια επιλογή μεταξύ της «άγριας παγκοσμιοποίησης» των αντιπάλων της και του «πατριωτισμού» που αυτή πρεσβεύει, όπως είπε.
«Η επιλογή της Κυριακής είναι απλή: Είναι μια επιλογή ανάμεσα σε μια Γαλλία που μεγαλώνει και πάλι και η Γαλλία που βουλιάζει», είπε η  Le Pen.
«Δώστε μας τη Γαλλία πίσω, για όνομα του Θεού», σημείωσε επευφημούμενη από τις 5.000 οπαδών της, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα συναυλιών Zenith στο βόρειο-ανατολικά του Παρισιού
«Εγώ θα σας προστατεύσω. Η πρώτη μου πράξη ως πρόεδρος θα είναι να αποκαταστήσω τα σύνορα της Γαλλίας», είπε με μεγάλη χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.
«Η μαζική μετανάστευση δεν είναι μια ευκαιρία για τη Γαλλία, είναι μια τραγωδία για τη Γαλλία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επιβάλει άμεσα μορατόριουμ για τη μετανάστευση.
«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιος επιτρέπεται να έρθει εδώ πια,»επισήμανε η Le Pen, προσθέτοντας:
«Οι Γάλλοι μερικές φορές έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους ξένους - ακόμη και τους παράνομους».
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εδώ και μήνες, πως η ίδια και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Emmanuel Macron θα καταφέρουν να επικρατήσουν στις 23 Απριλίου 2017  και να διεκδικήσουν τη γαλλική προεδρία στην επαναληπτική ψηφοφορία της 7ης Μαΐου.
Ωστόσο στο τελευταίο διάστημα Fillon και Melenchon έχουν μειώσει τη διαφορά από τους δύο πρώτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης