Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ιταλία η Uber – Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή την προσφυγή της

Συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ιταλία η Uber – Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή την προσφυγή της
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο άμεσο μέλλον από το δικαστήριο, με νέα σειρά δικάσιμων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2017
Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε εν τέλει δεκτή προσφυγή της Uber και αποφάνθηκε, κατά συνέπεια, ότι προσωρινά θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τις διαδικτυακές εφαρμογές της (Black, Lux, Suv, X, XL, Select και Van) για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.
Στις 7 Απριλίου 2017 το ίδιο δικαστήριο είχε ορίσει ότι η πασίγνωστη εταιρεία έπρεπε να σταματήσει να δραστηριοποιείται, στη Ρώμη και το Μιλάνο, μέσω της εφαρμογής της διότι επρόκειτο για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των οδηγών ταξί.
Η παραπάνω απόφαση είχε έρθει έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία ταξί της χώρας.
Σημειώνεται ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο άμεσο μέλλον από το δικαστήριο, με νέα σειρά δικάσιμων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2017.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει δηλώσει διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οδηγούς ταξί, τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους οδηγούς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσει να συμφωνηθεί ρύθμιση του νομικού πλαισίου αναφοράς.
Κύριο ζητούμενο είναι η ρύθμιση αυτή να λάβει υπόψη τόσο τις τεχνολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, όσο και την ανάγκη καταβολής των οφειλόμενων φόρων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου, η Uber αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγορά της Δανίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει νέα νόμο που επιβάλει την χρήση ταξίμετρων.
Μάλιστα, στο πλαίσιο του ίδιου νόμου, το ανώτατο όριο για τον αριθμό των οδηγών που μπορούν να λαμβάνουν άδεια κάθε τρίμηνο διαμορφώνεται στους 125.
Η πλήρης απόσυρση της Uber από την Κοπεγχάγη, τη μόνη πόλη της χώρας στην οποία έχει παρουσία, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης