Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πωλήθηκε στην κινεζική κοινοπραξία η AC Milan του Silvio Berlusconi, έναντι 740 εκατ. ευρώ

Πωλήθηκε στην κινεζική κοινοπραξία η AC Milan του Silvio Berlusconi, έναντι 740 εκατ. ευρώ
Η μεγάλη αντίπαλός της, η Inter Milan, επίσης πέρασε σε κινεζικά χέρια το 2016...
Αν και φαινόταν πως το deal όδευε προς κατάρρευση, εν τέλει η ιστορική ομάδα του Μιλάνου πωλήθηκε στην Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Βέβαια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση από τους εμπλεκόμενους.
Τον έλεγχο της Milan έχει επί τρεις 10ετίες ο μεγιστάνας Silvio Berlusconi…
Νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, η Sino-Europe Sports είχε χάσει τη στήριξη του κινεζική δημοσίου, καθώς η κρατική Haixia Capital Management απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της.
Μάλιστα, πριν από τα παραπάνω, οι κινεζικές Αρχές είχαν απαγορεύσει στην Sino-Europe Sports να μεταφέρει κεφάλαια εκτός της ασιατικής χώρας για την εξαγορά της πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Ο λόγος τότε ήταν η δυσαρέσκεια της κινεζικής πρεσβείας στην Ιταλία για τη θερμή υποδοχή στον Dalai Lama, τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα το deal των 740 εκατ. ευρώ να βρεθεί στην άκρη του γκρεμού.
Ωστόσο, ο 80χρονος πρώην πρωθυπουργός δε θα ήταν ζημιωμένος, καθώς θα λάμβανε αποζημίωση (για την ακύρωση της συμφωνίας) 300 εκατ. ευρώ (τα 200 εκατ. τα έχει λάβει ήδη) και θα διατηρούσε ταυτόχρονα τον έλεγχο της αγαπημένης του ομάδας!
Σημειώνεται ότι τους επόμενους 18 μήνες, ο ιταλικός αθλητικός όμιλος της Milan θα εισηχθεί στη χρηματαγορά του Χονγκ Κονγκ…
Για την ιστορία, η Milan κέρδισε ευρωπαϊκά κύπελλα το 1989 και το 1990, πριν τις νίκες της στο Champions League τις χρονιές 1994, 2003 και 2007.
Η μεγάλη αντίπαλός της, η Inter Milan, επίσης πέρασε σε κινεζικά χέρια το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης