Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα 5 γραφήματα που δείχνουν ότι ο φόβος επέστρεψε στις αγορές

Bloomberg: Τα 5 γραφήματα που δείχνουν ότι ο φόβος επέστρεψε στις αγορές
Πρόσφατα, η Credit Suisse σήκωσε κόκκινη σημεία για τους καθοδικούς κινδύνους στις αγορές λόγω οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων
Η ηρεμία στα χρηματιστήρια παγκοσμίως έχει αρχίσει να δίνει τη θέση της στη νευρικότητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Credit Suisse πρόσφατα σήκωσε κόκκινη σημεία για τους καθοδικούς κινδύνους καθώς η λίστα των οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων εξελίσσεται.
Όπως αναφέρεται σε ανάλυση της τράπεζας, που επικαλείται το Bloomberg, οι επενδυτές πλέον βλέπουν λιγότερες πιθανότητες ανάκαμψης της αγοράς, λόγω των αυξημένων μακροοικονομικών και πολιτικών αντιξοοτήτων.



Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν πολλές πηγές... προβλημάτων.
Οι εντάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας έχουν ενταθεί μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.
Επίσης υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αλλά και για το εάν η Βρετανία μπορεί να αντέξει τις πολιτικές κρίσεις ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Τα σημάδια της νευρικότητας στις αγορές

Το ράλι των μετοχών παγκοσμίως έχει σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού για την ικανότητα του Donald Trump να εφαρμόσει τις «υποσχέσεις» του για τα έργα υποδομών και τη φορολογική μεταρρύθμιση, αφού απέτυχε να αντικαταστήσει το Obamacare.
Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 2,1% μετά την επίτευξη ενός ρεκόρ την 1η Μαρτίου, υποχωρώντας κάτω από κινητό μέσο όρο των 50 ημερών για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2016.



Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως έκανε στην πορεία προς το Brexit, καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν ενώ η μεταβλητότητα ενισχύθηκε.



Ίδια είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί και σε άλλες μεγάλες αγορές.
Οι ιαπωνικές αποδόσεις έχουν επιστρέψει κοντά στο μηδέν έπειτα από ένα ράλι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ η διαφορά με τα γερμανικά είναι κοντά σε πολυετή χαμηλά.



Εν τω μεταξύ επέστρεψαν στη μόδα τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γιεν.
Το κίτρινο μέταλλο πλησιάζει στα 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη από πριν τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016. Ένα
Το γεν ενισχύθηκε επίσης κάτω από 110 ανά δολάριο ΗΠΑ, για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης