Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Στους 4 οι νεκροί από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Maduro

Βενεζουέλα: Στους 4 οι νεκροί από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Maduro
Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση
Στους 4 ανέρχεται συνολικά ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές Απριλίου.
Όπως έγινε γνωστό, ένας έφηβος 13 ετών και ένας άνδρας 36 ετών σκοτώθηκαν προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του N. Maduro στο δυτικό τμήμα της χώρας
Σημειώνεται ότι δύο ακόμα φοιτητές είχαν χάσει τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες, αφού τραυματίστηκαν θανάσιμα από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
Η εισαγγελία, η οποία ανέφερε ότι τα δύο νέα θύματα «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκαν τον θάνατο.
Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Maduro καταγράφονται σε όλη την χώρα από τις αρχές Απριλίου.
Η αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί μετά την απόφαση στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για μια δεκαπενταετία σε βάρος ενός από τους ηγέτες της, του Enrique Capriles που είχε ηττηθεί από τον Maduro στις προεδρικές εκλογές του 2013.
Η κατάσταση είχε ήδη ενταθεί τις προηγούμενες μέρες όταν το Ανώτατο Δικαστήριο, που φέρεται να πρόσκειται στον Maduro ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα τις εξουσίες του κοινοβουλίου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή πριν η απόφαση ακυρωθεί 48 ώρες αργότερα.
Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις τη 19η Απριλίου, ενώ την ίδια ημέρα σε μεγάλη κινητοποίηση θα προχωρήσουν και οι υποστηρικτές του Maduro, κινήσεις που αν μη τι άλλο δείχνουν πως κλιμακώνεται επικίνδυνα η πολιτική ένταση στη Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης