Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Trump – Jinping για τη Βόρεια Κορέα – Να πέσουν οι τόνοι ζητά το Πεκίνο

Τηλεφωνική συνομιλία Trump – Jinping για τη Βόρεια Κορέα – Να πέσουν οι τόνοι ζητά το Πεκίνο
Να εκτονωθεί η ένταση με ειρηνικά μέσα ζήτησε ο πρόεδρος της Κίνας
Να πέσουν οι τόνοι στην οξεία αντιπαράθεση ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας ζητά η Κίνα ύστερα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Κινέζο ομόλογο του, Xi Jinping.
Όπως μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας ο Jinping τάχθηκε υπέρ της εκτόνωσης της έντασης με ειρηνικά μέσα.
Όπως αναφέρεται ο πρόεδρος της Κίνας υποστήριξε πως η Κίνα επιμένει στην από-πυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας προκειμένου να εδραιωθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τα όποια προβλήματα να επιλυθούν με ειρηνικά μέσα.
Επιπλέον, ο Jinping φέρεται να δήλωσε πως η Κίνα θέλει να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ για το εν λόγω θέμα.
Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, η οποία έγινε λίγες μόλις ημέρες από τις διαβουλεύσεις που είχαν Trump και Jinping στις ΗΠΑ, ήρθε εν μέσω επικίνδυνης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και ενώ έχουν προηγηθεί τα πυραυλικά αμερικανικά «χτυπήματα» στη Συρία.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε χθες (11/4/2017) με αναρτήσεις του στο Twitter προειδοποιώντας τη Βόρεια Κορέα και στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα και με οικονομικό περιεχόμενο στην Κίνα.
«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι' αυτούς αν επιλύσουν το Βορειοκορεατικό πρόβλημα!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠA.
«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας.
Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, θα είναι θαυμάσια.
Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!» υποστήριξε ο Trump, την ώρα που η Βόρεια Κορέα ανακοίνωνε ότι είναι έτοιμη και προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης