Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι δυτικές δυνάμεις δεν επιθυμούν στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι δυτικές δυνάμεις δεν επιθυμούν στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τα μέλη της G7 στηρίζουν πλήρως τον Rex Tillerson ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα
Στο γεγονός ότι οι δυτικές δυνάμεις δεν επιθυμούν περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία, αναφέρθηκε σήμερα (11/4) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη στήριξή του απέναντι στην προσπάθεια των ΗΠΑ για μία πολιτική επίλυση του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, ο Gabriel χαιρέτισε την πρόσφατη επίθεση της Ουάσινγκτον στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα "ισχυρό μήνυμα προς το καθεστώς Assad", ωστόσο διευκρίνησε ότι η εν λόγω κίνηση δεν είχε σκοπό την κλιμάκωση της κατάστασης, αλλά την εξεύρεση λύσης για το ζήτημα, με τη βοήθεια της Ρωσίας.
"Καμία από τις χώρες του G7 δεν επιθυμεί στρατιωτική κλιμάκωση, αλλα αντίθετα επιθυμούμε μία πολιτική λύση χωρίες έναν νέο κύκλο βίας", τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι "επιθυμούμε τη στήριξη της Ρωσίας ώστε να βρεθεί μία ειρηνική λύση στη συριακή σύγκρουση".
Παράλληλα, ο Gabriel υπενθύμισε ότι και το Ιράν, το οποίο είναι ένας σημαντικό σύμμαχος του καθεστώτος Assad, θα πρέπει να συμμετέχει προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία των συνομιλιών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στον εμφύλιο της Συρίας.
Οι δηλώσεις Gabriel έρχονται σε ένα χρονικό σημείο όπου οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε χείριστο σημείο, με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να δηλώνει σήμερα μάλιστα ότι οι σχέσεις βρίσκονται "στα χειρότερα επίπεδα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης