Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει η Uber την κατηγορία περί κλεμμένης τεχνολογίας από τη Google

Απορρίπτει η Uber την κατηγορία περί κλεμμένης τεχνολογίας από τη Google
Ο Lewandowski, αφού παραιτήθηκε από την Waymo, δημιούργησε την Otto, μία εταιρεία αυτό-οδηγούμενων φορτηγών την οποία εξαγόρασε η Uber το 2016 προς 660 εκατ. δολάρια
Στην αποποίηση των κατηγοριών περί κλεμμένης τεχνολογίας από τη Google στα αυτό-οδηγούμενα οχήματα προχώρησε η Uber, σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί είναι «αποδεδειγμένα ψευδείς».
Υπενθυμίζεται ότι η Waymo, θυγατρική της Google, κατέθεσε τον Φεβρουάριο του 2017 αγωγή υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπάλληλός της, Andrew Lewandowski, είχε κλέψει 14.000 έγγραφα που αφορούν στην πλατφόρμα LIDAR, τη βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των αυτόνομων οχημάτων.
Ο Lewandowski, αφού παραιτήθηκε από την Waymo, δημιούργησε την Otto, μία εταιρεία αυτό-οδηγούμενων φορτηγών την οποία εξαγόρασε η Uber το 2016 προς 660 εκατ. δολάρια.
H Waymo ζήτησε από αμερικανικό δικαστήριο να εκδώσει απόφαση σχετικά με τη χρήση της επίμαχης τεχνολογίας, κάτι που θα μπορούσε να θέσει εκτός δρόμων τον αυτό-οδηγούμενο στόλο της Uber.
«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οποιοδήποτε από τα 14.000 έγγραφα έφτασαν ποτέ στους διακομιστές της Uber, ενώ οι ισχυρισμοί της Waymo ότι η τεχνολογία μας πολλαπλών φακών LIDAR είναι ίδια με τη δική τους τεχνολογία LIDAR μονού φακού είναι σαφώς ψευδείς», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή η δικηγόρος υπεράσπισης της Uber, σύμφωνα με το BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης