Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινή δήλωση για την κλιματική αλλαγή οι G7

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινή δήλωση για την κλιματική αλλαγή οι G7
Οι Η.Π.Α. δήλωσαν πως «επιφυλάσσονται» όσον αφορά τις δεσμεύσεις της G7 που ανέλαβαν κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού 
Δεν κατάφεραν εν τέλει να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση για την κλιματική αλλαγή οι υπουργοί Ενέργειας της Ομάδας των Επτά ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7), οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα, 10 Απριλίου 2017, στη Ρώμη.
Ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες του Donald Trump, του Αμερικανού Πρόεδρου που έχει ταχθεί δημόσια υπέρ των παραδοσιακών – επιβλαβών για το περιβάλλον – μορφών ενέργειας (όπως ο άνθρακας), δήλωσαν πως «επιφυλάσσονται» όσον αφορά τις δεσμεύσεις της G7 που ανέλαβαν κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, από 190 χώρες, τον Δεκέμβριο του 2015.
Μπροστά στις επιφυλάξεις των Η.Π.Α., οι οποίες επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε μια φάση επανεξέτασης της θέσης τους στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, η Ιταλία αποφάσισε να μην προτείνει μια κοινή δήλωση, εξήγησε επίσης ο υπουργός Ενέργειας της χώρας.
Επισημαίνεται ότι η G7 αποτελείται από την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης