Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση τεσσάρων πλέον οι γαλλικές εκλογές – Ραγδαία άνοδος για τον Melenchon

Υπόθεση τεσσάρων πλέον οι γαλλικές εκλογές – Ραγδαία άνοδος για τον Melenchon
Στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας ως μεγάλο φαβορί χαρακτηριζόταν ο Ρεπουμπλικάνος Francois Fillon
Δύο μόλις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, το σκηνικό φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην.
Στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας ως μεγάλο φαβορί χαρακτηριζόταν ο Ρεπουμπλικάνος Francois Fillon, μία σειρά ωστόσο από σκάνδαλα τον έφεραν στις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω από την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen αλλά και το νέο φαβορί για την επικράτηση στο β’ γύρο της 7ης Μαΐου 2017, τον ανεξάρτητο κεντρώο Emmanuel Macron.
Ο κ. Macron μπήκε τελευταίος στην κούρσα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, με το φιλοευρωπαϊκό του πρόγραμμα όμως κατάφερε να κερδίσει ταχύτατα έδαφος.
Πλέον, έχει μπει δυνατά στο προσκήνιο και ένας τέταρτος υποψήφιος Πρόεδρος, ο «αριστερός ταραξίας» Jean-Luc Melenchon.
Ο κ. Melenchon ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των δύο τηλεοπτικών τηλεμαχιών, καθώς, όπως προέκυψε από τις σχετικές δημοσκοπήσεις, ήταν αυτός που με τη ρητορική του έπεισε το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων.
Βέβαια, τα ποσοστά στις παραπάνω δημοσκοπήσεις δεν συμβαδίζουν με αυτά για την πρόθεση ψήφου, καθώς αφορούν μόνο τα debate.
Στην τελευταία έρευνα της OpinionWay που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 10 Απριλίου 2017, στο πρώτο γύρο εμφανίζεται πρώτη η Marine Le Pen με 24% (από 25%), ενώ ακολουθούν ο Emmanuel Macron με 23% (από 24%), ο Francois Fillon με 19% (από 20%), ο κ. Melenchon με 18% (από 16%) και ο Σοσιαλιστής Benoit Hammon με 9% (από 10%).
Όσον αφορά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Macron - Le Pen: 62% - 38% (αμετάβλητο)

Fillon - Le Pen: 57% - 43% (αμετάβλητο)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης