Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Η Γαλλία δεν ευθύνεται για τις απελάσεις Εβραίων κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Le Pen: Η Γαλλία δεν ευθύνεται για τις απελάσεις Εβραίων κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Η κα Le Pen δήλωσε την Κυριακή ότι η Γαλλία δεν ευθύνεται για τις απελάσεις 13.000 Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Η υποψήφια της ακροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, Marine Le Pen, στην προσπάθεια της να καθαρίσει την φήμη του Εθνικού Μετώπου αρνήθηκε ότι το γαλλικό κράτος ήταν υπεύθυνο για τις απελάσεις των Εβραίων.
Από την άλλη μεριά, οι αντίπαλοι της Le Pen συνεχίζουν να την κατηγορούν ότι συνεχίζει να παραμένει μια ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση και τονίζουν φυσικά τον ρόλο του πατέρα της, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ανάληψη του κόμματος το 2011, η κα Le Pen έχει προσπαθήσει να καθαρίσει τη φήμη του Εθνικού Μετώπου για να κερδίσει την μάχη των εκλογών και επικεντρώνεται περισσότερο σε οικονομικά θέματα όπως στην έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ, και όχι τόσο σε ιστορικά και θέματα φυλετικών διακρίσεων.
Αυτές οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς, με το κόμμα να αναμένεται να λάβει το 24 τοις εκατό των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 Απριλίου - ένα αποτέλεσμα που θα είναι πολύ καλύτερο και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης