Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Δεν έχει αξία ο διάλογος με τους Βρετανούς, διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Skynews: Δεν έχει αξία ο διάλογος με τους Βρετανούς, διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Οι Ρώσοι θεωρούν ότι οι Βρετανοί δεν έχουν δικές τους θέσεις και βρίσκονται στη σκιά των Αμερικάνων
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας "άδειασε" το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας ότι έχει μικρή επιρροή στις διεθνείς υποθέσεις, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Boris Johnson στη Μόσχα, γράφει το Skynews.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Boris Johnson αποφάσισε να μην πάει στη Ρωσία, αυξάνοντας την πίεση προς τον Vladimir Putin για να κόψει τους δεσμούς του με τη Συρία του Bashar al - Assad μετά την επίθεση με χημικά που στοίχισε τη ζωή σε 87 ανθρώπους.
Ο Johnson είχε προγραμματίσει να βρεθεί στη Ρωσία τη Δευτέρα 10/4, αλλά τελικά δεν θα πάει καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών των G7, θέλουν να έχουν μία συντονισμένη απάντηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson αναμένεται να δώσει από την πλευρά του ένα μήνυμα για διεθνή απομόνωση του Κρεμλίνου, εφόσον συνεχίσει να είναι στο πλευρό του καθεστώτος της Δαμασκού.
Η Ρωσία ανέφερε ότι η απόφαση του Johnson έδειξε έλλειψη κατανόησης των γεγονότων στη Συρία και πρόσθεσε ότι έτσι κι αλλιώς έχει μικρή σημασία να μιλάει κανείς με τη Βρετανία που βρίσκεται στη σκιά των εταίρων της.
Αυτή η ακύρωση "επιβεβαιώνει τις αμφιβολίες που έχει η αξία του διαλόγου με τους Βρετανούς, οι οποίοι δεν έχουν δική τους θέση σε μία σειρά μεγάλων θυμάτων" ανακοίνωσε το ρώσικο υπουργείο Εξωτερικών και άφησε κι άλλες αιχμές.
"Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να κάνουμε διάλογο με το Λονδίνο.
Το Λονδίνο έχει ανάγκη εμάς".
Αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα αυξήσουν την υποστήριξή τους στη Συρία, μετά τους 59 πυραύλους που εκτόξευσαν οι ΗΠΑ σε μία αεροπορική βάση από όπου πιστεύουν ότι έγινε η επίθεση με τα χημικά.
Ο Putin και ο Ιρανός πρόεδρος Rouhani ζήτησαν επίσης να γίνει μία έρευνα για τα γεγονότα στο Ιντλίμπ.
Ο σκιώδης καγκελάριος John McDonell είπε την Κυριακή 9/4 σε εκπομπή του Skynews ότι "ο Boris Johnson θα έπρεπε να είναι στη Μόσχα τώρα".
"Θα έπρεπε να λέει στους Ρώσους πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και τι ρόλο πρέπει να παίξουν, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους και να μην αφήνουμε μόνο τους Αμερικάνους να το κάνουν αυτό, αλλά να το κάνουμε κι εμείς".
O Tillerson ανέφερε την Κυριακή 9/4 ότι η αδράνεια της Ρωσίας έφερε την επίθεση με τα χημικά στη Συρία.
"Νομίζω ότι ήταν αποτυχία της Ρωσίας να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της σχετικά με τις συμφωνίες του 2013 για τα χημικά όπλα" ανέφερε σε εκπομπή του ABC.
"Η αποτυχία με την τελευταία φρικτή επίθεση με τα χημικά ήταν μία αποτυχία της Ρωσίας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τη διεθνή κοινότητα".
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι είναι ηθικά υπεύθυνη για τους θανάτους των πολιτών από τα χημικά.
Στους κυριακάτικους Times o Fallon υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αναλάβει δράση για να βάλει ένα τέλος στον πόνο των πολιτών της Συρίας.
"Αν η Ρωσία δεν θέλει να έχει ευθύνη για μελλοντικές επιθέσεις, θα πρέπει να καταστρέψει τα χημικά του Assad και να δεσμευτεί με την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ".
Η Ρωσία στηρίζει τη Συρία το μεγαλύτερο διάστημα του εξαετούς πολέμου και σε πολλές περιπτώσεις έχει ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτρέψει πιθανή δράση ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης