Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελικά όταν ο Trump απειλεί, το εννοεί – Επόμενη κίνηση μία επίθεση στη Βόρεια Κορέα;

Τελικά όταν ο Trump απειλεί, το εννοεί – Επόμενη κίνηση μία επίθεση στη Βόρεια Κορέα;
Το «καμπανάκι» ήρθε πριν από δύο ημέρες, όταν για πρώτη φορά ο Ρεπουμπλικάνος ανέφερε το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία
Η σημερινή αναπάντεχη (;) επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών με 59 πυραύλους Τόμαχοκ κατά αεροπορικής βάσης της Συρίας, ως «απάντηση» στην επίθεση με χημικά αέρια που η αμερικανική κυβέρνηση αποδίδει στο καθεστώς του Bashar Al Assad, αποδεικνύει αν μη τι άλλο πως όταν ο Donald Trump απειλεί κάποιον, το εννοεί.
Το «καμπανάκι» ήρθε πριν από δύο ημέρες, όταν για πρώτη φορά ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος ανέφερε το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης της χώρας του στη Συρία, ως αντιστάθμισμα στον Bashar Al Assad.
Δύο μέρες λοιπόν αργότερα, η απειλή έγινε πράξη, με τις επόμενες ημέρες να προμηνύουν μία περαιτέρω όξυνση της έντασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω της φιλορωσικής ρητορικής του, ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανιζόταν προεκλογικά πιο «φιλικός» ως προς το συριακό καθεστώς.
Βέβαια, πριν από τον Assad, είχε βάλει στο στόχαστρο τν Kim Jong Un, τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.
Όπως είπε εκ νέου χθες ο κ. Trump, είναι έτοιμος για μονομερή δράση κατά της Βόρειας Κορέας, εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος .
Αρνητικά θα συμβάλει και το να μην συνδράμει η Κίνα στην κατεύθυνση εξεύρεσης μίας λύσης.
«Σίγουρα θα είμαι» δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, σε ερώτηση κατά πόσον θα είναι διατεθειμένος να αναλάβει μονομερή δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα.
«Αλλά πιστεύω ότι η Κίνα θα θελήσει να βοηθήσει», πρόσθεσε.
Μήπως λοιπόν η επόμενη κίνηση της Ουάσιγκτον λάβει χώρα στη Βόρεια Κορέα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης