Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν κατά ενός κυρίαρχου κράτους - Πλήγμα στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν κατά ενός κυρίαρχου κράτους - Πλήγμα στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις
Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, αναφέρει η Μόσχα
Τα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα αποτελούν «επίθεση» κατά «κυρίαρχου κράτους» και αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, αντιδρώντας στην αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης στη Συρία.
Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, αναφέρει η Μόσχα.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου Putin, υποστήριξε πως οι επιθέσεις αυτές αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι βασίστηκαν σε προσχήματα.
Ο Peskov υπογράμμισε ότι ο στρατός της Συρίας δεν διαθέτει χημικά όπλα, όπως έχει επιβεβαιώσει και η Οργάνωση για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων, ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Putin εκτιμά ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να αποτραπεί η προσοχή της κοινής γνώμης από τους νεκρούς άμαχους στον πόλεμο του Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης