Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier – Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

tags :
Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier – Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Συναντήσεις εντός της ημέρας με Παυλόπουλο, Τσίπρα
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier, ο οποίος έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή δεδομένου και του σημερινού Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις εντός της ημέρας τόσο με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Καθημερινή ο Steinmeier καλεί την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν υφίσταται θέμα πολεμικών επανορθώσεων, αλλά εκφράζει την ελπίδα οι δύο χώρες να εργαστούν για μια αμοιβαία αποδεκτή ιστορική μνήμη, ενώ ασκεί κριτική στην Τουρκία για την επιθετική ρητορική της, υπογραμμίζοντας  ότι δεν πρέπει να γκρεμιστούν οι γέφυρες που μας συνδέουν.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 15:30 και κατόπιν θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου.
Στις 16:10, θα γίνει δεκτός από τον Πρ.Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης ολοκληρώνεται με την παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμή του Frank Walter Steinmeier και της συζύγου του, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αύριο Σάββατο 8/4 ο κ. Παυλόπουλος και ο Steinmeier θα εγκαινιάσουν στις 10:00 το πρωί την έκθεση documenta14 και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης