Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ένας δημαγωγός - Στο 43% οι αναποφάσιστοι

Marketwatch: Ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ένας δημαγωγός - Στο 43% οι αναποφάσιστοι
Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (23 Απριλίου 2017), οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στον Macron και τη Le Pen
Ποιος δημαγωγός θα εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας; Αυτό το ερώτημα απασχολεί το Marketwatch, το οποίο υπογραμμίζει το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που ξεπερνά το 40% και αποτελεί το «κλειδί» της αναμέτρησης. 
Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (23 Απριλίου 2017), οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Emmanuel Macron και την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος Darrell Delamaide, οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή, καθώς η μοίρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανόν να εξαρτηθεί από τη δέσμευση της Le Pen για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή στην Ε.Ε.
Το Εθνικό Μέτωπο θεωρείται ένα εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο συνήθως αποκαλείται  «λαϊκιστικό» ή ακόμα και «φασιστικό».
Ο ιδρυτής του Jean Marie Le Pen θεωρείτο δημαγωγός, το ίδιο και η κόρη του Marine.
Ωστόσο ο Delamaide θεωρεί ότι η «ταμπέλα» του δημαγωγού ταιριάζει και στον 39χρονο Macron.
Όπως τονίζει, ο Macron ο οποίος θήτευσε στην κυβέρνηση Hollande, εμφανίστηκε ως προεδρικός υποψήφιος από το πουθενά
Μεγάλο μέρος της απήχησής του οφείλεται στην ηλικία του και στο πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει την υποψηφιότητά του, γεγονός που αρέσει στα πλήθη.
Ωστόσο το να ποντάρεις κανείς στο θυμικό των ψηφοφόρων, κρύβει πολλές παγίδες.
Ακριβώς όπως συνέβη στις ΗΠΑ με τις υποψηφιότητες του Donald Trump και του Bernie Sanders, ο Macron υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να εφαρμόσει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Macron συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία εφάρμοσε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η οποία ήταν ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στη Γαλλία.
Πάντως ο μεγαλύτερος αστάθμητος παράγοντας σε αυτή την αναμέτρηση είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, το ποσοστό των οποίων φτάνει το 43%.
Και δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών προτίθεται να ψηφίσει Le Pen και απλά δεν το λέει.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης