Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πόντους κερδίζει η Marine Le Pen ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

tags :
Reuters: Πόντους κερδίζει η Marine Le Pen ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας
Η αύξηση της δημοτικότητάς της Le Pen ξεπερνάει τα ποσοστιαία όρια του Εθνικού Μετώπου
Πόντους φαίνεται, πως κερδίζει η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Marin Le Pen ενόψει των εκλογών της 23ης Απριλίου 2017.
H Le Pen βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να κατακτήσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το Reuters, που εκτιμά, πως έχει αρκετές πιθανότητες να έχει ένα καλό αποτέλεσμα στον τελικό γύρο της 7ης Μαΐου και να πετύχει το μεγαλύτερο ποσοστό, που κατέφερε εκπρόσωπος των εθνικιστών στη Γαλλία.
Μάλιστα η αύξηση της δημοτικότητάς της είναι τέτοια, που  ξεπερνά τις βασικές θέσεις της, όπως η έξοδος από το ευρώ και η εγκατάλειψη της ΕΕ.
Ενώ ένας στους δύο ψηφοφόρους συμφωνούν με τη θέση της Le Pen, πως υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Γαλλία, μόνο το 22%  θέλει να φύγει από το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Kantar Sofres.
Η αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς του Εθνικού Μετώπου σε εθνικό επίπεδο και συμβάλλει στη δημιουργία της καλύτερης εικόνας, που είχε από την ίδρυσή του το κόμμα, ωστόσο φαίνεται, πως είναι δύσκολο να κερδίσει άλλους ψηφοφόρους.
Το Εθνικό Μέτωπο επιδιώκει να κερδίσει την υποστήριξη ψηφοφόρων, που αν και αντιμετωπίζουν σε συμπάθεια τις θέσεις του κόμματος σε μία σειρά ζητημάτων, όπως το μεταναστευτικό, θέλουν η Γαλλία να παραμείνει στο ευρώ και την ΕΕ.
Οι περιοχές -δεξαμενές τέτοιων ψηφοφόρων, από τις οποίες το Εθνικό Μέτωπο μπορεί να αντλήσει ψήφους, εντοπίζονται στη βορειοανατολική Γαλλία κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης