Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάρτιο 2017 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάρτιο 2017 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα κρίνονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 52,4 μονάδες
Επιβράδυνση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (4/4) στοιχεία της Markit, δείγμα της απώλειας δυναμικής που παρουσιάζεται στο γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα του νησιού.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον Φεβρουάριο 2017, με τα αποτελέσματα μάλιστα να κρίνονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 52,4 μονάδες.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κλάδου ήταν περισσότερο υποτονική κατά τον προηγούμενο μήνα, ενώ η πτώση στον τομέα της στέγασης επισκίασε την ανάκαμψη που κατέγραψαν οι τομείς των πολιτικών μηχανικών και του εμπορίου.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός στις τιμές των εισροών εξακολούθησε να βρίσκεται σε ρυθμούς επιβράδυνσης από τα αξιοσημείωτα υψηλά που κατέγραψε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, η επιβράδυνση του κλάδου οφείλεται κυρίως στην απώλεια της δυναμικής στον τομέα των κατοικιών, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει μία γενική πτώση στην κινητικότητα της στεγαστικής αγοράς, επηρεασμένη από την υποχώρηση του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης