Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στο πετρέλαιο μετά την ανάκαμψη της λιβυκής παραγωγής - Στα 53,11 δολ. το Brent

Πτώση στο πετρέλαιο μετά την ανάκαμψη της λιβυκής παραγωγής - Στα 53,11 δολ. το Brent
Οι θετικές ειδήσεις για τις ευοίωνες προοπτικές αύξησης της ζήτησης πετρελαίου στην Ασία λόγω της βελτίωσης του οικονονομικού κλίματος στην ήπειρο, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την υποχώρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού»
Πτώση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, μετά την ανακοίνωση της ανάκαμψης της λιβυκής παραγωγής, έπειτα από περιορισμό της κατά 250 χιλ. βαρέλια ημερησίως τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ένοπλων συρράξεων αντιπάλων φατριών σε περιοχές εξόρυξης και διύλισης.
Οι θετικές ειδήσεις για τις ευοίωνες προοπτικές αύξησης της ζήτησης πετρελαίου στην Ασία λόγω της βελτίωσης του οικονονομικού κλίματος στην ήπειρο, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την υποχώρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές του πετρελαίου εμφανίζονται επιφυλακτικοί στην τρέχουσα περίοδο, ανησυχώντας για την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ - όπου καταγράφηκε νέα άνοδος των εν ενεργεία πλατφορμών εξόρυξης την περασμένη εβδομάδα - παραμένοντας δύσπιστοι και για το ενδεχόμενο παράτασης και στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, της συμφωνίας μείωσης παραγωγής του διεθνούς καρτέλ OPEC.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Μαΐου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών επί πετρελαϊκών futures UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,78% ή κατά 42 σεντς, για να περιοριστεί στα 53,11 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 53,03 και 53,74 δολαρίων, παρουσιάζοντας πτώση 5,47% τον τελευταίο μήνα.
Αντίστοιχη πτώση 0,71% ή 36 σεντς κατέγραψε η τιμή του future Μαΐου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να περιοριστεί σε 50,24 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 50,12 και 50,83 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταγράφοντας μηνιαίες απώλειες 6,33%.
Από την αρχή του 2017 μέχρι σήμερα, η τιμή του Brent καταγράφει απώλειες 9,00%, ενώ η τιμή του WTI παρουσιάζει αντίστοιχη πτώση 10,29%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης