Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση για τον μεταποιητικό κλάδο τον Μάρτιο 2017 - Στις 54,2 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση για τον μεταποιητικό κλάδο τον Μάρτιο 2017 - Στις 54,2 μονάδες ο PMI
Οι εξαγωγές και οι νέες παραγγελίες του κλάδου, αν και υποχώρησαν, παρέμειναν υψηλότερα σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2017, παρά την ελαφριά επιβράδυνση, κλείνοντας με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2017, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο των 50 μονάδων για όγδοο συνεχόμενη μήνα.
Παράλληλα, ο κλάδος, αν και υποχώρησε ελαφρώς, παρέιμεινε υψηλότερα σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (στις 51,6 μονάδες), ενώ σε ότι αφορά τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου, αυτός διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες.
Η επιβράδυνση του κλάδου οφείλεται κυρίως στην πτώση των καταναλωτικών αγαθών, η οποία επισίασε μάλιστα τις αξιοσημείωτες επιδόσεις στα ενδιάμεσα και τα επενδυτικά αγαθά.
Ο ρυθμός αύξησης των νέων εργασιών εξακολουθεί να εποφελεί τον κλάδο, ενώ η άνοδος στις νέες παραγγελίες καταδεικνύει την υψηλή ζήτηση που υπάρχει από τις χώρες του εξωτερικού.
Επιπλέον, οι προοπτικές του τομές παρέμειναν θετικές, με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων να καταγράφει υψηλό δέκα μηνών, καθώς περισσότερες από τις μισές εξ' αυτών αναμένει άνοδο της παραγωγής μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης