Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κοντά σε υψηλά 6 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2017 - Στις 56,2 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Κοντά σε υψηλά 6 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2017 - Στις 56,2 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος σημείωσε σημαντική άνοδο σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία
Περαιτέρω ανάπτυξη κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markit, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,2 μονάδες, έναντι 55,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας μάλιστα την υψηλότερη τιμή του από τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο μέσος όρος του πρώτου τριμήνο διαμορφώθηκε στις 55,6 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι νέες παραγγελίες, οι οποίες βρέθηκαν επίσης σε υψηλά έξι ετών, ενώ οι νέες επιχειρήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος σημείωσε σημαντική άνοδο σε Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία, με τις δύο πρώτες μάλιστα να καταγράφουν υψηλά 71 και 72 μηνών αντίστοιχα, ενώ υψηλά στη σχετική λίστα παρέιμεναν Ολλανδία και Αυστρία, παρά την ελαφριά επιβράδυνση που κατέγραψαν.
Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε η Ελλάδα, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 46,7 μονάδες, καταγράφοντας μάλιστα χαμηλό δύο μηνών, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι αποτέλεσε τη μόνη χώρα εντός Ευρωζώνης που δεν ανέφερε άνοδο στην εξαγωγική της δραστηριότητα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης