Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης καλεί τον Akinci να αλλάξει θέση αν είναι να συζητήσουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης καλεί τον Akinci να αλλάξει θέση αν είναι να συζητήσουν  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Τι ανέφερε ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, για τον Μ. Akinci
Να αλλάξει τη θέση του  κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τον Μ. Akinci, εάν  πρόθεσή του είναι στο αυριανό δείπνο να συζητήσουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Το καλύτερο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι, όπως μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, η άλλη πλευρά δείξει σεβασμό στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, υπογράμμισε μιλώντας χθες, Παρασκευή 31/3, το  βράδυ σε φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τους οποίους δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης.
Ο ίδιος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα της απόφασης της κυπριακής ουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, ενώ διερωτήθηκε γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν διαμαρτύρεται όταν για δεκαετίες εορτάζεται η ένοπλη εξέγερση της 1ης Απριλίου για την ένωση και αντιδρά τώρα.
Ακόμη, χαρακτήρισε παράλογη την αξίωση Akinci να συμμετέχει τουλάχιστο ένας Τουρκοκύπριος στη λήψη αποφάσεων στα όργανα του κράτους, καθώς όπως ανέφερε, κάτι τέτοιο θα παρέλυε το κράτος.
Στέλνοντας μηνύματα και στην Άγκυρα για το θέμα της ασφάλειας, ο κ.Αναστασιάδης ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν ο κατακτητής να ζητεί να διατηρεί στρατεύματα στην κατακτηθείσα χώρα και να λέει ότι τα αφήνει για να εγγυάται την ασφάλεια», ενώ για το τουρκικό αίτημα για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ στους Τούρκους πολίτες, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε κατάληψη της Κύπρου με ειρηνικά μέσα.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρουσιάσει ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού, ένα σχέδιο που θα είναι υποχρεωμένος να απορρίψει, εξαιτίας των αδίκων προνοιών που θα εμπεριέχει και θα δημιουργεί ένα δυσλειτουργικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης