Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τερμάτισε την απεργία πείνας ο φυλακισμένος ηγέτης του HDP – Τι δήλωσε ο Demirtas

Τουρκία: Τερμάτισε την απεργία πείνας ο φυλακισμένος ηγέτης του HDP – Τι δήλωσε ο Demirtas
Τερμάτισε την  απεργία πείνας που είχε αρχίσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης  ο φυλακισμένος ηγέτης του HDP, S. Demirtas
Τέλος στην απεργία πείνας που είχε αρχίσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης έβαλε ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλο-κουρδικού κόμματος (HDP) της Τουρκίας, Selahattin Demirtas.
Ο Selahattin Demirtas, συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που παραμένει φυλακισμένος από τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (31/3)  ότι τερματίζει την απεργία πείνας που είχε αρχίσει το πρωί για να καταγγείλει τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές» στη φυλακή της Αδριανούπολης, μετά την έναρξη διαλόγου με τη σωφρονιστική διοίκηση.
Μάλιστα, δήλωσε «ευτυχής» με χωριστή ανακοίνωσή του, διότι η διαμαρτυρία αυτή είχε αποτέλεσμα να γίνουν «αμοιβαίες δεσμεύσεις με καλές προθέσεις».
Σημειώνεται ότι πολλοί φυλακισμένοι Κούρδοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 25 Φεβρουαρίου και επίσης αποφάσισαν και τερμάτισαν χθες, μετά από την έναρξη του διαλόγου και τις «υποσχέσεις» της διεύθυνσης της φυλακής ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν, όπως αναφέρει ανακοίνωση που διένειμε το HDP και υπογράφεται από τους «πολιτικούς κρατούμενους» στη φυλακή της Αδριανούπολης.
Στο μεταξύ, εκτός της Αδριανούπολης, το τελευταίο διάστημα φυλακισμένοι Κούρδοι ξεκίνησαν απεργίες πείνας στις φυλακές της Σμύρνης, της Άγκυρας και του Βαν, διαμαρτυρόμενοι επίσης για τις συνθήκες κράτησής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης