Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν συμμετέχει τελικά στο τείχος του Trump η μεγαλύτερη κατασκευαστική του Μεξικού

Δεν συμμετέχει τελικά στο τείχος του Trump η μεγαλύτερη κατασκευαστική του Μεξικού
Ο κ. Zambrano ξεκαθάρισε πως η Cemex δεν συμμετείχε ούτε στη διαδικασία υποβολής προσφορών για το project, βάζοντας έτσι τέλος σε μία σειρά φημολογιών
Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του Μεξικού, η Cemex, δε θα συμμετάσχει εν τέλει στο τείχος μεταξύ των δύο χωρών που έχει βάλει μπρος η κυβέρνηση του Donald Trump, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε σήμερα, 31 Μαρτίου 2017, ο πρόεδρός της, κ. Rogelio Zambrano.
Μάλιστα, ο κ. Zambrano ξεκαθάρισε πως η Cemex δεν συμμετείχε ούτε στη διαδικασία υποβολής προσφορών για το project, βάζοντας έτσι τέλος σε μία σειρά φημολογιών.
Ωστόσο, διευκρίνισε πως αν κάποιος εκ των πελατών της ζητήσει υλικά για την κατασκευή του έργου, τότε η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να του τα παρέχει.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 350 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην κατασκευή του τείχους, μεταξύ αυτών οι Swiss Cement, Lafarge Holcim, British Balfour Beatty και General Dynamics.
Το «τρανό τείχος», όπως το περιγράφει ο ίδιος ο Donald Trump, στα σύνορα Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να επιβαρύνει με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια τον αμερικανικό προϋπολογισμό.
Ενδεικτικά, όλο το project θα κοστίσει πάνω από 12 δισ. δολάρια, ενώ ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο ακόμα και για 24 δισ.
Το ίδιοι θα συμβεί και με τις μαζικές απελάσεις 11 περίπου εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών που έχει υποσχεθεί, τη στιγμή που ο Ρεπουμπλικάνος κατηγορεί τον Barack Obama ότι «φούσκωσε» το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα λοιπόν με προηγούμενη σχετική έκθεση του American Action Forum, η διαδικασία σύλληψης και απέλασης όλων των παράτυπων μεταναστών αναμένεται να διαρκέσει ακόμα και 20 χρόνια, ενώ το κόστος της μπορεί να φτάσει τα 300 δισ. δολάρια!
Επιπλέον, πρέπει να δαπανηθούν άλλα 315 δισ. δολάρια για να παρεμποδιστεί η είσοδος παράτυπων μεταναστών στη χώρα, με τις δαπάνες για την ανέγερση του τείχους να συμπεριλαμβάνονται στο κόστος.
Οι παράτυποι μετανάστες αποτελούν το 6,4% του συνολικού εργατικού δυναμικού των Η.Π.Α., κάτι που μεταφράζεται απώλεια ΑΕΠ ίση με 1,6 τρισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης