Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο 2017

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο 2017
Ο δείκτης του GfK παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις -6 μονάδες
Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2017, καθώς οι πωλητές στη χώρα παραμένουν προβληματισμένοι τόσο για την οικονομική τους κατάσταση, όσο και για τις προοπτικές της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης του GfK παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις -6 μονάδες, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση κατά μία μονάδα.
Καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα αυξάνεται, λόγω της απότομης υποτίμησης της στερλίνας, οι βρετανοί πολίτες αντιμετωπίζουν πιέσεις στους μισθούς τους, οι οποίοι ουσιαστικα προσπαθούν να συμβαδίσουν με την άνοδο των τιμών.
Η εν λόγω εξέλιξη ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα μία μείωση δαπανών από πλευράς καταναλωτών, γεγονός που είναι πιθανό να προκαλέσει επιβράδυνση στην οικονομία της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη (29/3) η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, ενεργοποίησε το Άρθρο 50, επισημοποιώντας ουσιαστικά την αποχώρηση του νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης