Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαφορετικές προσεγγίσεις από Πεκίνο και Ουάσινγκτον για τη συνάντηση Jinping – Trump στις ΗΠΑ

Διαφορετικές προσεγγίσεις από Πεκίνο και Ουάσινγκτον για τη συνάντηση Jinping – Trump στις ΗΠΑ
Σε επιτυχημένη συνάντηση προσβλέπει η Κίνα, για πολύ δύσκολο τετ α τετ κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Διαφορετικές προσεγγίσεις για το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχουν στις ΗΠΑ στις 6 και 7 Απριλίου οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi Jinping εκφράζουν Πεκίνο και Ουάσινγκτον.
Το Πεκίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρόεδροι της Κίνας και των ΗΠΑ θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα «μια επιτυχημένη συνάντηση», ενώ ο Donald Trump προέβλεψε ένα «πολύ δύσκολο» τετ-α-τετ με τον Xi Jinping.
«Η Κίνα, όπως και οι ΗΠΑ, αποδίδει μεγάλη σημασία στην προσεχή προεδρική συνάντηση
Οι δύο πλευρές ελπίζουν πως η συνάντηση θα είναι επιτυχημένη, ώστε να δοθεί η σωστή κατεύθυνση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Οι δύο πρόεδροι θα έχουν μια ανταλλαγή απόψεων σε βάθος για τις διμερείς σχέσεις στη νέα εποχή και για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, τονίζοντας πως το Πεκίνο δεν επιδιώκει να έχει πλεόνασμα στις εμπορικές σχέσεις της με τις ΗΠΑ.
«Δεν είναι πρόθεσή μας να τονώνουμε τις εξαγωγές μας με ανταγωνιστικές υποτιμήσεις» τόνισε ο Κινέζος υπουργός, αναφέροντας πως η Κίνα στηρίζοντας την εσωτερική της ζήτηση, θα επιτρέψει την αύξηση των αμερικανικών εισαγωγών.
Παράλληλα κάλεσε τις ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους ελέγχους που επιβάλλουν στις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας προς την Κίνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump έχει κατηγορήσει την Κίνα ότι έχει «κλέψει» εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ ενώ έχει απειλήσει να επιβάλει τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμους στις κινεζικές εισαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης