Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα «πυρά» από τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την προσφυγική πολιτική της ΕΕ

Νέα «πυρά» από τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την προσφυγική πολιτική της ΕΕ
Λίγο πιο πέρα βρισκόταν η Angela Merkel, η οποία απευθύνθηκε στους συνομιλητές κινούμενη σε εντελώς αντίθετο ρεύμα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, αναφέροντας μάλιστα ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν το «Δούρειο Ίππο» για τους τρομοκράτες.
Μιλώντας από τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα, ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Fidesz, ο οποίος έχει βάλει «στοπ» στην είσοδο νέων μεταναστών ενώ ταυτόχρονα θέτει υπό κράτηση όσους δεν έχουν άσυλο (!), προειδοποίησε για μία «κυρίαρχη παρουσία των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, ενώ πρότεινε και τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας στη Λιβύη, προκειμένου να μην επιχειρήσουν κάποιοι το επικίνδυνο ταξίδι προς στη Μεσόγειο.
Επίσης, κατέκρινε και τη συμμετοχή της Δύσης στον πόλεμο της Συρίας, καθώς η αστάθεια στη Μέση Ανατολή επέφερε και τα τεράστια προσφυγικά κύματα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, λίγο πιο πέρα βρισκόταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, η οποία ωστόσο απευθύνθηκε στους συνομιλητές κινούμενη σε εντελώς αντίθετο ρεύμα.
Η κα Merkel σημείωσε ότι η Συρία είναι «γείτονας» της Ε.Ε., ενώ υπενθύμισε και τις ανθρωπιστικές ευθύνες του μπλοκ, υπερασπιζόμενη έτσι την επιλογή της για χορήγηση ασύλου σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης