Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: «Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για τους Βρετανούς στις συνομιλίες για το Brexit»

tags :
Gabriel: «Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για τους Βρετανούς στις συνομιλίες για το Brexit»
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσων ενημέρωσης, η Βρετανία θα πρέπει να καταβάλει 50-60 δισεκατομμύρια λίρες
Οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δυσκολέψουν προτού να γίνουν ευκολότερες, όπως εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Zigmar Gabriel.
«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση εκ μέρους μας δεν θα είναι εύκολες.
Κάποιοι γνωρίζουν την παροιμία που λέει ότι... τα πράγματα χειροτερεύουν προτού να καλυτερεύσουν και πάλι.
Αυτό ισχύει και σε αυτές τις συνομιλίες», σημείωσε ο Gabriel.
Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ αναμένουν από τη Βρετανία να τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.
«Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για τους Βρετανούς στις συνομιλίες για το Brexit», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσων ενημέρωσης, η Βρετανία θα πρέπει να καταβάλει 50-60 δισεκατομμύρια λίρες για να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ θα διαπραγματεύεται την αποχώρησή της.
Ωστόσο ο David Davis, ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για το Brexit, υποστήριξε ότι η εποχή που καταβάλλονταν τεράστια ποσά στις Βρυξέλλες πλησιάζει στο τέλος της.
Ο Gabriel είπε επίσης ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στα τέλη Μαΐου και επανέλαβε ότι η Βρετανία δεν θα απολαμβάνει τα οφέλη της ενιαίας αγοράς αφού επιβάλει δικούς της κανόνες στη μετανάστευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης