Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Reuters: Τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ έχουν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα από το 2011

tags :
Έρευνα Reuters: Τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ έχουν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα από το 2011
Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών αναμένεται να αρχίσει μετά τα μέσα Απριλίου του 2017
Αν και το κλίμα μεταξύ των traders έχει επιδεινωθεί μετά την αποτυχία του Donald Trump να αντικαταστήσει το Obamacare, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα θεμέλια της αγοράς είναι γερά, κι αυτό θα μπορούσε να δώσει χρόνο στην Ουάσιγκτον να επεξεργαστεί ένα σχέδιο γι' αυτό που θέλουν να δουν τα χρηματιστήρια: φορολογική μεταρρύθμιση.
Αν και οι ανακοινώσεις των οικονομικά αποτελεσμάτων θα αρχίσουν μετά τα μέσα Απριλίου του 2017, οι αναλυτές περιμένουν υψηλές επιδόσεις.
Τα κέρδη του S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 10,4%, η καλύτερη απόδοση σε ετήσια βάση μετά το τρίτο τρίμηνο του 2011, οπότε παρουσίασε κέρδη 18%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Επίσης τα έσοδα των εταιρειών που αναρτίζουν τον S&P 500 αναμένεται να ενισχυθουν κατά 7,1%, η καλύτερη αύξηση από το 2011.
Σύμφωνα με τον Mark Luschini της Janney Montgomery, για περίπου μια με δυο εβδομάδες οι επενδυτές θα βλέπουν μόνο νούμερα (λόγω των εταιρικών ανακοινώσεων) κάτι που είναι αρκετό για να τους αποσπάσει την προσοχή από το δημοσιονομικό μέτωπο.
Όπως επισημαίνει, η αγορά θα θέλει να δει κάποια σημάδια προόδου, αλλά εάν σημειωθεί ακόμα μία αποτυχια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Ακόμη και με τα οικονομικά αποτελέσματα στον ορίζοντα, οι αγορές θα δώσουν προσοχή στις ειδήσεις απο την Ουάσιγκτον, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί μπορεί να δοκιμάσουν μια άλλη ψηφοφορία για την αντικατάσταση του Obamacare την επόμενη εβδομάδα.
«Νομίζω ότι όλα σχετίζονται με τα κέρδη.
Όλα σχετίζονται με τις θεμελιώδεις αρχές, αλλά οι επενδυτές απλά αντιδρούν σε ό,τι συμβαίνει», δήλωσε ο Tobias Levkovich από τη Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης