Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διάταγμα για αναθεώρηση των ενεργειακών πολιτικών Obama υπέγραψε ο Trump

ΗΠΑ: Διάταγμα για αναθεώρηση των ενεργειακών πολιτικών Obama υπέγραψε ο Trump
Το «Σχέδιο για την Καθαρή Ενέργεια» επέβαλε στις μονάδες παραγωγής με καύση άνθρακα να μειώσουν ως το 2030 τις εκπομπές κατά 32%, από το επίπεδο του 2005
Εκτελεστικό διάταγμα για την αναθεώρηση των «πράσινων» πολιτικών που είχε λάβει ο προκάτοχός του, Barack Obama, υπέγραψε σήμερα 28 Μαρτίου 2017 ο Donald Trump.
Μεταξύ των φιλικών προς το περιβάλλον μέτρων ήταν το «Σχέδιο για την Καθαρή Ενέργεια», το οποίο επέβαλε μεταξύ άλλων στις μονάδες παραγωγής ενέργειας με την καύση άνθρακα να μειώσουν ως το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 32%, από το επίπεδο του 2005.
Το Σχέδιο χαρακτηριζόταν κρίσιμο προκειμένου οι Η.Π.Α. να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν 190 χώρες στο Παρίσι το 2015.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος υποσχέθηκε, μιλώντας στην έδρα της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), ότι η κυβέρνησή του «θα τερματίσει τον πόλεμο εναντίον του άνθρακα».
Όπως είχε πει πολλές φορές στο παρελθόν, τα μέτρα που είχε λάβει ο κ. Obama πλήττουν άδικα τις εταιρείες των κλάδων του πετρελαίου και του άνθρακα.
Ήδη το διάταγμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση οικολογικών οργανώσεων, που έχουν καταστήσει σαφές πως προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Το αποκαλούμενο διάταγμα του Trump για την «Ενεργειακή Ανεξαρτησία» καταργεί ακόμη διατάξεις που προέβλεπαν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και αερίου και το βάρος που έχει γενικά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής σε ό,τι αφορά τη χάραξη πολιτικής και την αδειοδότηση εξοπλισμού.
«Κάνω ιστορικά βήματα για να αρθούν οι περιορισμοί για την αμερικανική ενέργεια, την διακοπή των κυβερνητικών παρεμβάσεων και την ακύρωση διατάξεων οι οποίες σκοτώνουν θέσεις εργασίας», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης