Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Τέλος ο «μήνας του μέλιτος» για Trump και Putin - ΗΠΑ και Ρωσία ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες

Politico: Τέλος ο «μήνας του μέλιτος» για Trump και Putin - ΗΠΑ και Ρωσία ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες
Αν και ο Trump είχε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, τελευταία ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα εις βάρος του Ρώσου προέδρου
Έπειτα από αρκετούς μήνες «ανοιγμάτων» του Αμερικανού προέδρου Donald Trump προς τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανταλλάσσει βαριές διπλωματικές λέξεις με τη Μόσχα, μειώνοντας τις προοπτικές για μια στρατηγική σημασία μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico με τίτλο «Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος για τον Trump και τον Putin».
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer ξεκίνησε την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα (27/3/2017) διαβάζοντας μια δήλωση ότι η ΗΠΑ «καταδικάζει απερίφραστα» τη σύλληψη εκατοντάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο επικριτής του Putin, Alexei Navalny, στις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Η δήλωση ήταν πιο σκληρή γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει ο Λευκός Οίκος υπό τον Trump κατά της κυβέρνησης Putin, προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς, καθώς ήταν αβέβαιοι για το αν ο Αμερικανός πρόεδρος, που επανειλημμένα έχει αποφύγει να επικρίνει τον Putin, θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να επιπλήξει τη Μόσχα για τις ενέργειές της.
Ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Trump συχνά είχε τονίσει ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα.
Αλλά αυτή η συζήτηση έχει «παγώσει» τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω έντονων ελέγχων για τις σχέσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Σύμφωνα με το Politico, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο Putin είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αμερικανική κριτική, όταν αφορά τις πολιτικές ενέργειές του στη Ρωσία και σημειώνουν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει οργισμένα σε αυτή την καταδικαστική ανακοίνωση.
Όμως, παραμένει ασαφές το αν η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει μία προσεκτικά επιλεγμένη αμερικανική πολιτική.
Εν τω μεταξύ, τη ρητορική του όσον αφορά στις ΗΠΑ έχει σκληρύνει και το Κρεμλίνο.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα ότι πάνω από 200 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μοσούλη, σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, στις 17 Μαρτίου.
«Με τρομάζουν οι αναφορές για την αεροπορική επιδρομή», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov και συμπλήρωσε ότι η Μόσχα έχει ζητήσει ειδική ενημέρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι από τότε έχουν υπάρξει αρκετά τραγικά περιστατικά στα οποία έχουν σκοτωθεί άμαχοι στη Μοσούλη.
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η επιχείρηση Αμερικανών και Ιρακινών για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τον ISIS είναι πιο βάναυση από την πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση Ρωσίας- Συρίας στο Χαλέπι, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είχε δεχθεί αυστηρή κριτική για την επιχείρησή της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης