Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πετρέλαιο και το μειωμένο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ δίνουν «ανάσα» στη Wall Street

Το πετρέλαιο και το μειωμένο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ δίνουν «ανάσα» στη Wall Street
Η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο θα μπορούσε να παρέχει ώθηση προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του έτους
Ξέφυγε από το «κόκκινο» κατά το ξεκίνημα της σημερινής (28/3) συνεδρίασης η Wall Street, καθώς το μειωμένο εμπορικό έλλειμμα των Η.Π.Α. αλλά και η ανάκαμψη στο «μαύρο χρυσό» αντέστρεψαν προσωρινά (;) την ψυχολογία των επενδυτών.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα για τον Φεβρουάριο του 2017 υποχώρησε, σε μηνιαία βάση, κατά 6%, βάζοντας «στοπ» στη σημαντική αύξηση που καταγράφηκε κατά τον προηγούμενο μήνα.
Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών-υπηρεσιών μειώθηκε στα 64,8 δισ. έναντι 68,8 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο του 2017.
Παράλληλα, τα αποθέματα χονδρικής για τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν κατά +0,4% ενώ το ίδιο ακριβώς ποσοστό ανόδου κατέγραψαν και τα αποθέματα λιανικής.
Η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, καθώς και η άνοδος στα αποθέματα θα μπορούσε να παρέχει ώθηση προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Την ίδια στιγμή, περί τις 16:36, το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στο +0,96% και τα 48,1 δολάρια, ενώ το Brent ακολουθεί στο +0,88% και τα 51,3 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά την αδυναμία του Donald Trump να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και να αντικαταστήσει το πρόγραμμα Υγείας ACA, γνωστό ως «Obamacare».
Πλέον είναι αποδεκτό πως το πρόγραμμα που θέσπισε ο Barack Obama θα μείνει ακέραιο για τους επόμενους μήνες, καθώς την περασμένη Παρασκευή οι Ρεπουμπλικάνοι απέσυραν το σχετικό νομοσχέδιο, έπειτα από αδυναμία συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ψήφων.
Επίσης, η αμερικανική κυβέρνηση δε θα υλοποιήσει μέσα στο τρέχον έτος την πολυπόθητη αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, ούτε την χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, βάζοντας έτσι τέλος στις προσδοκίες που οδήγησαν τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά.
Στον απόηχο των παραπάνω, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,05%, στις 2.343,15 μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή ο Dow Jones Industrial Average βρίσκεται στο +0,05% και τις 20.560,42 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγραφεί επίσης ανοδική κίνηση, στο +0,12% και τις 5.848,14 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης