Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Εκκενώνεται η Ράκα της Συρίας – Φόβοι για κατάρρευση του φράγματος Tabqa στον ποταμό Ευφράτη

Guardian: Εκκενώνεται η Ράκα της Συρίας  – Φόβοι για κατάρρευση του φράγματος Tabqa στον ποταμό Ευφράτη
Εκκενώνεται η Ράκα της Συρίας από τους πολίτες της μετά από εντολή του Ισλαμικού Κράτους
Το Ισλαμικό Κράτος διέταξε τους κατοίκους της Ράκα να την εκκενώσουν μετά από αναφορές ότι ένα φράγμα στον Ευφράτη μπορεί να καταρρεύσει από τους βομβαρδισμούς, γράφει ο Guardian.
To ISIS υποστήριξε ότι το φράγμα Tabqa στον ποταμό Ευφράτη, 40 χιλιόμετρα από τη Ράκα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και το επίπεδο του νερού ανεβαίνει.
Οι μαχητές του ISIS έχουν καταλάβει τη Ράκα από το 2014 και τη θεωρούν πρωτεύουσα του χαλιφάτου τους στη Συρία.
Πολίτες άρχισαν να φεύγουν από τη Ράκα το μεσημέρι της Κυριακής 26/3, σύμφωνα με πληροφορίες ενός γκρουπ ακτιβιστών, που ονομάζεται "Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά".
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φράγμα που ελέγχει το ISIS είναι εκτός λειτουργίας για άγνωστους λόγους.
Οι αναφορές από τη Ράκα έρχονται τη στιγμή που ένα από τα κορυφαία γκρουπ ανταρτών έχει ζητήσει από τον συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ να σταματήσει να πλήττει κατοικημένες περιοχές μέσα και γύρω από τη Ράκα.
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, εξέφρασε την ανησυχία για τα θύματα μεταξύ πολιτών.
Υποστήριξε επίσης ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού πρέπει να ήταν πίσω από μία αεροπορική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκαν 30 πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο έξω από τη Ράκα στις 21 Μαρτίου.
Ο συνασπισμός ανέφερε ότι ερευνά το συγκεκριμένο περιστατικό.
Οι ΗΠΑ έχουν δώσει σημαντική στήριξη από αέρος και ξηράς στις δημοκρατικές δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία, οι οποίες πλησιάζουν στη Ράκα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι επιδρομές του συνασπισμού ήταν η αιτία του θανάτου 89 πολιτών στη Ράκα, συμπεριλαμβανομένων και των 35 σε ένα σχολείο και ένα γειτονικό χωριό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης