Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Δεν θα προκαλούσε χάος η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ - Βαρόμετρο οι γερμανικές εκλογές

Le Pen: Δεν θα προκαλούσε χάος η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ - Βαρόμετρο οι γερμανικές εκλογές
θα προέβαινα σε καλά προετοιμασμένες επαφές με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης για να μην υπάρξει αναστάτωση
«Δεν θα προκαλούσε χάος η απόφαση της Γαλλίας να αποχωρήσει από το ευρώ» δήλωσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (Front National), Marine Le Pen, σε συνέντευξη της στη Le Parisen.
«Πρέπει να γίνει με έναν λογικό και πολύ καλά προετοιμασμένο τρόπο.
Δεν θέλω να δημιουργηθεί χάος» υποστήριξε λέγοντας ότι «θα προέβαινε σε καλά προετοιμασμένες επαφές με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης για να μην υπάρξει αναστάτωση».
Οι δηλώσεις της έρχονται μία μέρα μετά την επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια της ΕΕ κατά την οποία ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker είχε χαρακτηρίσει το Brexit «τραγωδία».
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σχεδόν 3 εβδομάδες από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, το κόμμα της Le Pen περνά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου εκτιμάται ότι θα χάσει από τον κεντρώο Emmanuel Macron.
Η δεδηλωμένη πρόθεση της Le Pen για "Frexit" και η ρητορική της κατά του κατεστημένου, αποτελεί πόλο έλξης για ψηφοφόρους οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από την παγκοσμιοποίηση, αλλά παράλληλα αποτελεί εμπόδιο για την πορεία της προς την εξουσία, σε μια χώρα που η πλειοψηφία αντιτίθεται στην επιστροφής στο γαλλικό φράγκο.
«Το ευρώ πυροδότησε μια σοβαρότατη αύξηση των τιμών και μια κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής δύναμης», αναφέρει στην συνέντευξη της η Marine Le Pen, η οποία θεωρεί ότι το ευρώ αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς οδηγεί στην πτώση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας.
Η Le Pen υποστηριξε ακόμη ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης, θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, πριν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της εξόδου.
Πάντως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro, το 72% του εκλογικού σώματος της Γαλλίας είναι αντίθετο στην έξοδο από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης