Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Χρόνια Πολλά Ε.Ε. - Φωτογραφικό αφιέρωμα στις ημερομηνίες σταθμούς

tags :
CNBC: Χρόνια Πολλά Ε.Ε. - Φωτογραφικό αφιέρωμα στις ημερομηνίες σταθμούς
Αύριο, Σάββατο 25 Μαρτίου, οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων θα υπογράψουν τη Διακήρυξη της Ρώμης – στην αίθουσα όπου πριν από 60 χρόνια ακριβώς είχαν υπογραφεί οι Συνθήκες της Ρώμης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει την 60η επέτειο από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.
Μαζί με τους εορτασμούς, όμως, η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, μετά και την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αύριο, Σάββατο 25 Μαρτίου, οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων θα υπογράψουν τη Διακήρυξη της Ρώμης – στην αίθουσα όπου πριν από 60 χρόνια ακριβώς είχαν υπογραφεί οι Συνθήκες της Ρώμης.
Η Διακήρυξη της Ρώμης θα προβάλλει τα έως τώρα επιτεύγματα της ΕΕ, θα παρουσιάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση και θα θέτει τις βάσεις για την ενότητα των 27 και την ενίσχυση της κοινής δράσης σε βασικούς τομείς πολιτικής, προς όφελος των πολιτών.
Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Λευκής Βίβλου για το Μέλλον της Ευρώπης που δημοσιεύθηκε την 1η Μαρτίου, με στόχο την έναρξη των συζητήσεων σχετικά με το πώς οραματίζονται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ευρωπαίοι.
Ενόψει της επετειακής Συνόδους Κορυφής, το CNBC εύχεται «χρόνια πολλά» στην Ε.Ε. και δημοσιεύει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις ημερομηνίες σταθμούς.

1957 - Υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης


1979 - Γέννηση του ευρώ


1989-91 – Πτώση του Ανατολικού μπλοκ


1992 - Συνθήκη του Μάαστριχτ


1999 - Λανσάρισμα του ευρώ



2004 - Ένταξη δέκα νέων κρατών-μελών



2009-2015 - «Ό,τι χρειαστεί»/Κρίση χρέους

European Central Bank (ECB) President Mario Draghi.

2012 - Η Ε.Ε. κερδίζει Νόμπελ Ειρήνης 



2016 - Brexit 



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης