Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για την απουσία Tillerson από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο 2017

tags :
Ανησυχία στις Βρυξέλλες για την απουσία Tillerson από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο 2017
Τον Tillerson θα αντικαταστήσει ο αναπληρωτής υπουργός Tom Shannon στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου
Δεν θα παραστεί στην επόμενη υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson προκειμένου να επισκεφθεί τη Ρωσία, τροφοδοτώντας έτσι με ανησυχία τους εταίρους της Ουάσιγκτον στη Βορειοατλαντική Συμμαχίας.
Τον Tillerson θα αντικαταστήσει ο αναπληρωτής υπουργός Tom Shannon στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Απριλίου 2017.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εκείνες τις ημέρες θα επισκέπτεται τη Ρωσία με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων Ουάσιγκτον - Μόσχας. 
Επίσης τον Απρίλιο του 2017 ο Tillerson αναμένεται να δώσει το «παρών» στην επίσκεψη ντου Κινέζου προέδρου Xi Jiping στο θέρετρο του Trump στη Φλόριδα. 
Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν, πως ο Tillerson θα έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί με τους 28 ομολόγους του στο ΝΑΤΟ στα τέλη Μαρτίου 2017 στην Ουάσιγκτον, στη Διάσκεψη για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν 100% δεσμευμένες στο ΝΑΤΟ,είπε ο Πρόεδρος Trump στην πρώτη ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.
Είπε ότι η δέσμευσή μας προς το ΝΑΤΟ είναι αταλάντευτη και παραμένει έτσι» δήλωσε σήμερα 21/3/2017 ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Mark Toner, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων.
«Όλοι οι σύμμαχοι εκπροσωπούνται στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες είναι σημαντικές και τακτικές.
Είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν σε ποιο επίπεδο εκπροσωπούνται» ανέφερε πηγή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από τις Βρυξέλλες.
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg «θα συνεχίσει τις τακτικές επαφές του με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ, τόσο με λόγια και με πράξεις», συνέχισε η ίδια πηγή. 
Πάντως σύμφωνα με αναλυτές η απουσία Tillerson γεμίζει με αμφιβολίες τους εταίρους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ  για τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στη βορειοατλαντική συμμαχία.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης