Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Canard: O Fillon πήρε 50.000 ευρώ από Λιβανέζο επιχειρηματία για να του κλείσει συνάντηση με τον Putin

Le Canard: O Fillon πήρε 50.000 ευρώ από Λιβανέζο επιχειρηματία για να του κλείσει συνάντηση με τον Putin
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Fouand  Makhzoumi συναντήθηκε τελικά με τον Putin και τον Pouyane στην ετήσια οικονομική διάσκεψη στην Αγία Πετρούπολη
Το ποσό των 50.000 ευρώ είχε εξασφαλίσει ως αμοιβή ο κεντροδεξιός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές της 23ης Απριλίου 2017 Francois Fillon, προκειμένου να καταφέρει να κλείσει για λογαριασμό ενός Λιβανέζου επιχειρηματία μία συνάντηση με τον  Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Total Patrick Pouyane το 2015.
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Fouand  Makhzoumi συναντήθηκε τελικά με τον Putin και τον Pouyane στην ετήσια οικονομική διάσκεψη στην Αγία Πετρούπολη, τον Ιούνιο του 2015,όπως αναφέρει η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard».
Η συμβουλευτική εταιρεία του Fillon «2F» πληρώθηκε από την εταιρεία του Makhzoumi, Future Pipe Industries Group Ltd, που έχει έδρα το Ντουμπάι, για το έργο του 63χρονου πρώην πρωθυπουργού ως μεσάζοντα.
Μέχρι στιγμής η πλευρά του προεδρικού υποψήφιου και του Λιβανέζου επιχειρηματία δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα
Από την πλευρά της η Total αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Pouyane να συναντήθηκε με τον Makhzoumi στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου συνήθως έχει επαφές με δεκάδες ανθρώπους.
Ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti δείχνουν Putin και τον Fillon στη συνάντηση με τον Makhzoumi, ο εκπρόσωπος του  Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov αρνήθηκε, πως ο Γάλλος προεδρικός υποψήφιος είχε διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην  οργάνωση της συνάντησης αυτής. «Άλλη μία ψεύτικη είδηση», είπε χαρακτηριστικά ο Peskov.
Η προεδρική εκστρατεία του Fillon έχει πληγεί σημαντικά από τις αποκαλύψεις για την αργομισθία της συζύγου του ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, ο Fillon θα βοηθούσε τον Λιβανέζο επιχειρηματία να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαίνοντα πρόσωπα και  φορείς χάραξης πολιτικής στη Ρωσία, την Αλγερία, τη Γκαμπόν, και την Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς και στις  σημαντικότερες γαλλικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης