Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Πού αποδίδεται η υψηλή δημοτικότητα του Martin Schulz στη Γερμανία;

Deutsche Welle: Πού αποδίδεται η υψηλή δημοτικότητα του Martin Schulz στη Γερμανία;
«Μήπως το προτέρημά του είναι εντέλει το γεγονός ότι δεν εξειδικεύει τις προτάσεις του;», διερωτάται το γερμανικό κανάλι
Με αφορμή το εντυπωσιακό και άνευ προηγουμένου ποσοστό (100%) που εξασφάλισε κατά την εκλογή του στην προεδρία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν το «φαινόμενο» της υψηλής δημοτικότητας του Martin Schulz.
Σύμφωνα με τον γνωστό Γερμανός δημοσιογράφο και πρώην αρχισυντάκτης του Spiegel, Stefan Aust, με βάση τα όσα διαδραματίζονται στην παρούσα φάση, η τεράστια αυτή απήχηση που έχει ο κ. Schulz προκαλεί τεράστια έκπληξη και στον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρώην επικεφαλής του SPD Sigmar Gabriel.
«Εκτιμώ ότι αυτό οφείλεται μόνο εν μέρει στον ίδιο τον υποψήφιο.
Σχετίζεται περισσότερο με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο.
Γνωρίζουμε ότι μετά από ένα διάστημα υπάρχει μια κόπωση των ψηφοφόρων έναντι ενός καγκελαρίου και αυτό ισχύει και για την Καγκελάριο Angela Merkel.
Είναι μια περίοδος αλλαγής και ο Martin Schulz είναι ο φέρελπις ο οποίος θα μπορούσε να κάνει πραγματικότητα την αλλαγή αυτή», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η οποία επισημαίνει πάντως ότι πέρα από τις προτάσεις για την αναθεώρηση της Ατζέντας 2010 και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο κοινωνικό κράτος, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμη την προεκλογική του ατζέντα.
«Μήπως το προτέρημά του είναι εντέλει το γεγονός ότι δεν εξειδικεύει τις προτάσεις του;», διερωτάται το γερμανικό κανάλι.
«Αν το σχολίαζα τώρα και με ρωτούσε κάποιος αν θα το σχολίαζα με τον ίδιο τρόπο και παλαιότερα θα του έλεγα όχι.
Έχω μείνει έκπληκτος.
Αν ανατρέξω λίγο και αναρωτηθώ γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα, τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο βασικός λόγος είναι το ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί με την καγκελάριο, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι υπάρχει εναλλακτική επιλογή που μπορεί όντως να εκλεγεί.
Αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό και στον Martin Schulz ως πρόσωπο, και κυρίως σε δυο παράγοντες που δεν ίσχυαν για τον δυνητικό υποψήφιο Gabriel ή για άλλον: ο Schulz δεν αποτελεί μέρος του νυν κυβερνητικού συνασπισμού όπου έχεις πάντα το ίδιο πρόβλημα, να είσαι δηλαδή μέλος του και στον προεκλογικό αγώνα να πρέπει να επιτίθεσαι στην κυβέρνηση στην οποία ανήκεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Aust, σημειώνοντας ότι δεύτερος παράγοντας σχετίζεται με το γεγονός ότι ο υποψήφιος του SPD δεν αποφεύγει συγκεκριμένα θέματα, αλλά αντιθέτως μιλάει ανοιχτά για όλα, προσεγγίζοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνον τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους αλλά και πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους που φλερτάρουν με την ιδέα να τον ψηφίσουν.
«Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι εάν αυτή η σοσιαλδημοκρατική και όχι μόνον ευφορία για τον κ. Schulz κρατήσει μέχρι τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις απαντούν θετικά», καταλήγει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης