Τελευταία Νέα
Διεθνή

L' Echo: Ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup ίσως να μην είναι υπ.Οικονομικών - «Παράθυρο» για τον Dijsselbloem

tags :
L' Echo: Ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup ίσως να μην είναι υπ.Οικονομικών - «Παράθυρο» για τον Dijsselbloem
Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο επόμενος επικεφαλής του  Eurogroup να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και να μη διατηρεί παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών κράτους -μέλους της Ευρωζώνης
Η προεδρία του Eurogroup είναι ένα από τα θέματα, που απασχολούν τα επιτελεία της ΕΕ.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο επόμενος επικεφαλής του  Eurogroup να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και να μη διατηρεί παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών κράτους -μέλους της Ευρωζώνης.
Σε αυτή την περίπτωση ο Jeroen Dijsselbloem θα μπορούσε από το 2018 και μετά να παραμείνει για άλλα δυόμισι χρόνια στην προεδρία της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα 
Μετά τη συντριβή του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές ο Dijsselbloem πιθανολογείται, πως θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο η θητεία του Ολλανδού  υπουργού στο Eurogroup θεωρείται επιτυχημένη από πολλές χώρες.
Εξάλλου ο Dijsselbloem είναι σοσιαλδημοκράτης, όπως κατά πάσα πιθανότητα και ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης.
Οι πρόεδροι της Επιτροπής του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup να μην ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο.
Επίσης, εάν αποφασιστεί ότι η προεδρία του Eurogroup θα είναι πόστο αποκλειστικής απασχόλησης, τότε ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου, το οποίο έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των κρατών της Ευρωζωνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης